*inspiracja "Przyślij przepis
- 60- 70 dag poszatkowanej białej kapusty
- 40 dag mielonego mięsa
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki kminku
- 4 jajka
- 5 łyżek śmietany 12% lub mleka
- sól
- pieprz mielony
- olej
- 5 łyżek bułki tartej
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Do przesmażonej kapusty z mięsem, dodać bułkę tartą i roztrzepane jajka ze śmietaną. Dokładnie wymieszać. Zapiekankę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką. Wstawić do pieca na 40- 45 min, piec w 180 st. 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Podajemy z sosem np. pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz