wtorek, 1 kwietnia 2014

Pasta z makreli

Pastę z makreli robię na 2 sposoby.


1:      
  • 1 makrela wędzona
  • 3  ugotowane na twardo jajka
  • 1 posiekana drobno cebula
  • 4 kiszone ogórki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • pieprz
  • sól

2:
  • 1 makrela wędzona
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 posiekana drobno cebula
  • 2- 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka posiekanego szczypioru
  • 1 łyżeczka chrzanu lub 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki majonezu
Rybę obrać z ości, dodać posiekane jajka, ogórki, cebulę. Wymieszać z majonezem, musztardą lub ketchupem. Doprawić do smaku, schłodzić w lodówce. 


2 komentarze: