1:
- 1 makrela wędzona
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 posiekana drobno cebula
- 4 kiszone ogórki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ostrej musztardy
- pieprz
- sól
2:
- 1 makrela wędzona
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 posiekana drobno cebula
- 2- 3 ogórki kiszone
- 1 łyżka posiekanego szczypioru
- 1 łyżeczka chrzanu lub 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 2 łyżki majonezu
Rybę obrać z ości, dodać posiekane jajka, ogórki, cebulę. Wymieszać z majonezem, musztardą lub ketchupem. Doprawić do smaku, schłodzić w lodówce.
obydwie wersje bardzo polecam :)
OdpowiedzUsuńdziękuję i pozdrawiam:)
Usuń