wtorek, 23 grudnia 2014

Sernik "Chatka Baby Jagi"



  • 60 dag twarogu
  • 250 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki kakao
  • 5 paczek herbatników 
  • zapach rumowy
  • 1 galaretka (rozpuścić w 1 szklance wody i po stężeniu pokroić w kostkę)
  • polewa
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać twaróg i zapach rumowy.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.

UŁOŻENIE:
Na papierze do pieczenia ułożyć herbatniki w prostokąt 3 sztuki na szerokość i 8-9 sztuk na długość.
1---
2---
3---
4---itd.
Wyłożyć ciemną masę twarogową.
Na to ułożyć herbatniki.
Wyłożyć masę jasną.
Na środek ułożyć stężoną, pokrojoną w kostkę galaretkę.
Podłożyć dłonie pod papier z obu stron i jednocześnie unieść boczne rzędy herbatników, aż  zetkną się na górze. W ten sposób powstanie podłużny trójkąt. Najlepiej zrobić dzień wcześniej. Wierzch posmarować jasną masą i polać czekoladową polewą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz