Ciasto:
- 250 g masła
- 1 szkl. cukru
- 4 jajka
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać żółtka, obie mąki, proszek. Na końcu dodać pianę i lekko wymieszać.
2/3 ciasta wylać na dużą blachę.
- 1,5 kg jabłek
- cukier waniliowy
- rodzynki (można pominąć)
Jabłka zetrzeć na tarce (ja pokroiłam w cienkie plasterki), wymieszać z cukrem i wyłożyć na ciasto.
Proste i pyszne połączenie smaków:-)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie i na pewno tak smakuje.
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńMam zamiar zrobić dzisiaj, jedno pytanie, muszą być aż 2 budynie?
OdpowiedzUsuńAniu Z - jabłecznik wspaniały :) ! ! ! ! ! Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem :) POLECAM !!!! Moi goście byli zachwyceni :) pozdrawiam serdecznie !
OdpowiedzUsuńAniu Z - Twój jabłecznik przepyszny :) :) :) !!!!!!!!!!! POLECAM !!!!!!! Bo warto !!!!!
OdpowiedzUsuńRewelacja!!!!
OdpowiedzUsuńPychotka powiadam wam
OdpowiedzUsuń