- 60 dag twarogu
- 250 g masła
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki kakao
- 5 paczek herbatników
- zapach rumowy
- 1 galaretka (rozpuścić w 1 szklance wody i po stężeniu pokroić w kostkę)
- polewa
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać twaróg i zapach rumowy.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.
UŁOŻENIE:
Na papierze do pieczenia ułożyć herbatniki w prostokąt 3 sztuki na szerokość i 8-9 sztuk na długość.
1---
2---
3---
4---itd.
Wyłożyć ciemną masę twarogową.
Na to ułożyć herbatniki.
Wyłożyć masę jasną.
Na środek ułożyć stężoną, pokrojoną w kostkę galaretkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz