źródło Przyślij przepis
- 1- 1,5 kg surowego boczku
- 3 ząbki czosnku
- 1 szkl. mleka
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 utarte marchwie
- pieprz
- sól
- dowolne zioła, papryka mielona
Boczek (bez skóry) zmielić razem z natką pietruszki. Dodać przeciśnięty czosnek i mleko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wyrobić masę.
Do wąskich blaszek wyłożyć mięsną masę. Wierzch przykryć folią aluminiową, piec w temp. 200 st, 1 godz, potem zdjąć folię i podpiec jeszcze około 30 min. Po upieczeniu pieczeń wystudzić i pokroić w plastry.
Smacznego!
Smacznego!
*podczas pieczenia wytopi się tłuszcz, który można wykorzystać do sporządzenia innych potraw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz