piątek, 6 czerwca 2014

Naleśniki ze szpinakiem i fetą


Naleśniki upiekłam z tego przepisu.

Nadzienie:

  • świeży szpinak (może być mrożony)
  • ser feta
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka masła
  • sok z cytryny
Umyty, pokrojony szpinak przesmażyć z przeciśniętym czosnkiem na maśle. Fetę rozkruszyć widelcem i połączyć z letnim szpinakiem. Doprawić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zwinąć, przesmażyć ponownie.


5 komentarzy:

  1. Mniam, jeden z moich ulubionych sposobów na farsz do naleśników.

    OdpowiedzUsuń
  2. Skorzystam z przepisu! wyglądają to bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, bardzo apetyczne, ja lubię do takiego farszu dorzucić kawałeczki kurczaka:)

    OdpowiedzUsuń