Pieczeń można podać z dowolnym sosem, ja podałam z sosem chrzanowym.
- 1 kg mięsa mielonego
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 bułka czerstwa namoczona w mleku
- 3 ząbki czosnku (posiekany drobno)
- 1 cebula (pokroić w kostkę)
- pieprz mielony
- sól
- tymianek suszony
- majeranek
- papryka czerwona mielona
- 2 łyżki oleju
- 3 jajka surowe
Na gorącym oleju przesmażyć cebulę i czosnek. Odstawić do wystudzenia.
Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, 3 surowe jajka, przyprawy i przesmażoną cebulę z czosnkiem.
Mięso wyrobić dłonią, doprawić do smaku.
Do wysmarowanej olejem blaszki przełożyć połowę masy mięsnej, ułożyć przez środek ugotowane jajka, następnie wyłożyć pozostałą część mięsa.
Piec 60 minut w 190 st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz