środa, 19 listopada 2014

Ciasto marchewkowe

Puszyste, lekko wilgotne, łatwe do zrobienia:)


  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 3 szkl. startej (na średnich oczkach) marchwi
Ubić jajka z cukrem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać łyżką (mieszać krótko, tylko do połączenia produktów). Ciasto wylać na blachę. Piec około 45 min (do suchego patyczka).

2 komentarze:

  1. O matko jakie pyszne ciacho! Aż sam bym chętnie szybko schrupał :) Musze wypróbowywać :)

    OdpowiedzUsuń