- 450 g mrożonego szpinaku
- 4 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 300 g serka śmietankowego
- 2 łyżki chrzanu
- około 200 g łososia wędzonego w plastrach
Szpinak rozmrozić. Na gęstym sicie odcisnąć dokładnie wodę. Dodać żółtka, przeciśnięty czosnek, doprawić solą, pieprzem i gałką. Ubić pianę i delikatnie połączyć z masą szpinakową. Masę wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ja piekłam na blaszce z wyposażenia piekarnika). Piec w 180 st około 20 minut. Po upieczeniu zdjąć delikatnie papier. Po wystudzeniu posmarować roladę serkiem zmieszanym z chrzanem, rozłożyć plastry łososia. Zwinąć roladę. Owinąć w folię spożywczą i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz